Skola :)

 2012-09-27    13:42:11   av:kaatrinskoog
Sitter på non har inte mycket att göra är klar med min uppstats.

Daranka :) <3

 2012-09-11    08:28:04   av:kaatrinskoog
So dom flesta vet så levererade Daranka i Gagnef :) 
 
Lördag en vinst i LB
Söndag en 4de plac i Nat L:A
 
Första Nollan i L:a och även 3dje L:an hon hoppar ;) haha sötan :)
 
Corinne hatar Dalarna berättade hon.. Men sista dan gjorde jag ett klass byte till L:a ist för MSVB så då gick det bättre :) hon hoppade glatt iaf :) ett ner och ett stopp.. hon stanna för att vara dum! menmen om 2 veckor går hon Anna E träning :) 
 
Filly va över lycklig att se oss :)) haha så söt sparkade abuter och sånt :)  hah så söt :')
 
 
 

Snabbis :)

 2012-09-06    12:52:26   av:kaatrinskoog
Snbb inlägg! No here we go :)
ikävll bär det ju av till Gagnef :) kommer bli skit kul ju :)) hoppas jag ... hah
Tarmed datorn upp så kommer troligtvis blogga, Blir typ mest resultat och hur vi bor och sånt :) 
 
Klasser!
 
Daranka: 
Fre: L:b L:a
Lör: L:b
Sön: L:a
 
Corinne:
Fre: L:b + 5 L:a
Lör: L:a MSVB
Sön: MSVB
 

Största någonsin för min lilla plutt Daranka ;) hah 
 
 
 
 
Wish me Good luck!!

Skolllllaaaaaaaaaaaaaan..

 2012-09-05    10:30:53   av:kaatrinskoog
Sitter i skolan ska ha tyska :)
Idag blir det Dresssyr på mina galningar, eftersom vi ska tävla på fredag och i morgon ska vi skritta där uppe :)
Hörs da hej :)
 

Svenska om selma lagerlöf :)

 2012-09-03    14:30:47   av:kaatrinskoog

Selma Lagerlöf (1858-1940)

Selma växte upp på Mårbacka. f Hennes far var löjtnant Erik-Gustav Lagerlöf, och hennes mor var Louise Lagerlöf När hon var 3 och ett halvt år gammal (slutet av 1860) blev hon sjuk och helt förlamad i bägge benen. Det försvann fort, men hon kunde inte leka lika mycket som andra barn när hon var liten. Indian boken Oceola av Mayne Reids var första stora läsupplevelse. Hon läste boken när hon var sju år och den väckte en stor längtan hos henne, hon ville också skriva så fängslande böcker. När hon var 20 år så flyttade hon hemifrån för att studera till lärare vid högre lärarinneseminariet i Stockholm. Hon var klar med sin utbildning 1885, Samma år började hon jobba på Elementarskolan för flickor i Landskrona. Under åren i Landskrona skrev Selma sin debutroman, Gösta Berlings saga, 1981. Som var en av Selmas mest kända verk. Tio år senare sa Selma upp sin Lärarinnetjänst, för att försörja sig på hennes författarskap. Hon spenderade många år i Falun där hon skrev många framgångsrika böcker. 1907 köpte hon tillbaka Mårbacka där hon var uppväxt. Samma år utnämndes hon även till filosofie hedersdoktor vis Uppsala universitet. Två år senare fick hon nobelpriset i litteratur hon var den första kvinnan so fick nobelpriset. 1914 blev hon första kvinnan som blev med i svenska akademien. I inträdestalet sa don att Selma var vår drottning i litteratur och mest känd av svenska kvinnor i världen sen Heliga Bergitta.

Några av hennes mest kända verk:

Gösta Berlings saga: Det är en fantasifull och romantisk historia om den unge och vackre prästen Gösta Berling. Han missköter sitt arbete och blir avsatt men får bo hos majorskan på Ekeby. Där umgås han med de andra så kallade "kavaljererna" och har flera kärleksaffärer. Så småningom slår han sig till ro på ett torp och gifter sig med Elisabeth Dohna.

Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige: Den utkom i två delar 1906 och 1907. Lagerlöf fick i uppdrag att skriva en bok för elever som dem ska läsa, men den fungerar samtidigt som en lärobok i Sveriges geografi. Berättelsen handlar om de äventyr som pysslingen Nils Holgersson upplever när han flyger över Sverige på en vildgås. (Fick nobelpriset för)

Kejsaren av Portugallien: 1914 är en annan känd bok. Den handlar om en fattig torpare som älskar sin dotter mer än allt annat. Dottern reser till Stockholm och hör nästan aldrig av sig. Pappan saknar henne oerhört mycket och skapar sin egen fantasivärld där han är kejsare och dottern är prinsessa. Åren går utan att dottern kommer på besök, men pappan vill inte inse verkligheten utan blir allt mer deprimerad och sinnessjuk.  

År 1940 började hon känna sig dålig. Hon lade sig till sängs men blev väldigt dålig. Den 16 mars år 1940 avled Selma 81 år gammal. Påskaftonen samma år lämnade Selma Mårbacka får evigt.

Tävlingen :)

 2012-09-03    12:09:28   av:kaatrinskoog
Hoppade både Dranka och Corinne i Filipstad :)
 
Daranka Debut L:b & Debut L:a
Corinne L:a MSVB
 
Daranka : Debuterade L:b. Hon levererar med en 2a plats :) Hon debuterade även L:a med ett stopp, MITT FEL! Hon vart lite pigg gjorde att jag ville sätta av henne långt! så tar åt mig det :)

Corinne: Hon hoppade L:a med en nolla Vinst :) MSVB nollade grunden sen i omhoppningen glömde jag om vägen och hoppade fel vilket gjorde att hon stannade på 10a, sen åkte jag bara häst då stannade hon igen.. så vägra ut mig. men jag vann :) ända nollan i grunden.
 
Så jag är nöjd :)
 Nu taggar vi tilll gagnef :DD
 

Bloggdesignen gjord av: www.lovisaandersson.blogg.se/